11 برند در معرض خطر ورشکستگی در سال جاری

Closed sign on store glass window

تعداد پرشماری از برندهای معروف در حال تلاش برای فرار از ورشکستگی در میان تورم افسارگسیخته‌ای هستند که قدرت خرید مصرف‌کنندگان را کاهش داده است. خبر ناگوار این است که پیش‌بینی می‌شود، شرایط از این هم بدتر گردد.

در ماه جولای، شرکت خدمات مالی Moody’s Investors Service اعلام کرد که انتظار می‌رود به دلیل کاهش توان مصرف‌کننده، میزان خرده‌فروشی‌های بحران‌زده از 6 درصد به 8.6 درصد در سال آینده افزایش یابد. برخی از برندهای معروف مانند Bed، Bath & Beyond و David’s Bridal پیش از این در سال جاری، اعلام ورشکستگی کرده‌اند.

آژانس CreditRiskMonitor، اقدام به امتیازدهی به برندها بر اساس شاخص Frisk کرده است. شاخص Frisk، یک معیار ارزیابی ریسک اعتباری است که احتمال ورشکستگی یک شرکت را برای 12 ماه آینده می‌سنجد.

امتیازها در شاخص Frisk از 1 تا 10 هستند که 10 کمترین خطر و 1 بالاترین ریسک ورشکستگی است. اگر یک شرکت دارای امتیاز 1 در شاخص Frisk  باشد، به این معنی است که ریسک قابل توجهی یعنی از 10٪ تا 50٪ وجود دارد که در یک سال آینده، این شرکت اعلام ورشکستگی کند.

آژانس CreditRiskMonitor، برای تعیین امتیاز Frisk، از داده‌های تاریخی شرکت‌ها و رویدادهای ورشکستگی از سال 2003 تا 2013 با مجموعه داده‌ای شامل 9600 کسب‌وکار استفاده کرد. از بین کسب‌وکارهای ارزیابی‌شده، پنج کسب‌وکار، بیشتر در معرض خطر ورشکستگی برای سال جاری با امتیاز 1 در شاخص Frisk  قرار گرفتند که عبارتند از:

·      Farfetch

·      Joann

·      Qurate Retail

·      Rent the Runway

·      Rite-Aid

برخی برندها و شرکت‌های آسیب‌پذیر نیز، امتیاز 2 در شاخص  Friskرا به خود اختصاص دادند. به این معنی که احتمال ورشکستگی آنها در 12 ماه آینده بین 4٪ تا 10٪ خواهد بود. این شرکت‌ها عبارتند از:

·      A.K.A. Brands

·      Big Lots

·      The Container Store

·      Petco

·      Kirklands

·      Vince

چه چیزی باعث ورشکستگی یک برند می‌شود؟

دیوید سیلورمن، مدیر ارشد بخش بررسی برندها در ایالات متحده در شرکت بازار سرمایه Fitch Ratings گفت: در حالی که چندین برند با مشکلات مالی دست‌وپنجه نرم می‌کنند، بزرگترین عامل در خم شدن کمر یک شرکت، به بدهی مربوط می‌شود.

سیلورمن به رسانه Retail Dive گفت: برندهای Abercrombie & Fitch  و J. Crew در واقع داستان‌های عملیاتی بسیار مشابهی داشتند. این شرکت‌ها، برند‌های فروشگاهی متوسط و مستقر در مراکز خرید هستند که کمی راه خود را گم کرده بودند. برند J. Crew در نتیجه تعدادی معاملات آشفته، بدهی بالا آورد و در نهایت در ابتدای دوران همه‌گیری کوید 19، اعلام ورشکستگی کرد. برند Abercrombie & Fitch  اما واقعاً بدهی نداشته و هنوز هم ندارد.

برند Rite-Aid که در بحبوحه اخبار مربوط به تعطیلی صدها فروشگاه و شکایت وزارت دادگستری در رابطه با سهم خود در بحران مواد افیونی مورد بحث، در معرض ورشکستگی قرار گرفته، بدهی بلندمدت خود را حدود 3.3 میلیارد دلار گزارش داد.

فروشگاه‌های زنجیره‌ای پارچه‌فروشی Joann نیز که امتیاز 1 در شاخص Frisk را به خود اختصاص داده، در گزارش درآمد ماه آگوست خود، بدهی بلندمدت‌ 1.1 میلیارد دلاری را گزارش کرد. زیرا این شرکت از زمان شیوع همه‌گیری کوید 19، با کاهش فروش دست‌وپنجه نرم می‌کند.

  • Comments are closed.